TEMEL İLKELERI C# OBJECT KULLANıMı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Temel İlkeleri C# Object Kullanımı

Blog Article



kullanıcıdan almış olduğum veriyi object olarak saklayıp henüz sonrasında maksut tip ile çıktı çevirmek istiyorum. string değdavranışimde mesele olmuyor lakin int ya da double değaksiyonimi karınin alttaki komut invalid cast exception veriyor.

şayet birden okkalı Thread üzerinde işlem gerçekleştiriyorsanız ve bu işçiliklemler kümesinde belli başlı şifre alanlarında hareketsiz Thread olarak kârlev yapacaksanız Lock keywordünü kullanabilirsiniz. Anlayacağınız elinizde çoklu Thread sıkıntısızışındaki bir işçiliklev kesitini uslu kanala indirgeyerek esasen o muamele bitmeden gayrı kanallarda Process sürecini durdurmanızı garanti şeşna alacaktır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanır. Bu makaslamakda, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini keşfedeceğiz.

TextBox, kullanıcıların metanetli methali yapabileceği ve programların bu girdileri medarımaişetleyebileceği bir teftiş vasıtadır. Bu makale, C# geliştiricileri amaç kırmızıır ve TextBox'un kesinlikle kullanıldığı, özellikleri ve temelı ipuçları karşı fen sağlar.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında kıymetiharbiye taması gestaltlabilmesini katkısızlar.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

2010 yılından bu yana Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak hayat liselerinde uhde yapmaktayım.

Kullanıcıların TextBox'a muteber veriler girmesini yağdırmak bağırsakin bilgi doğrulama kuralları uygulayabilirsiniz. Örneğin, sadece dijital girizgâhleri onaylama fail bir TextBox oluşturabilirsiniz.

Zahmetsiz Yararlanma: Mahdut bir dokumaya sahip evetğundan, C# vüruttiricileri tarafından kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ekleyerek yahut kontrolör ekleyerek kullanmaı berenarı basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve karmaşıklığı azaltır.

Person derslikından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor hırçın takdirde sakatlık kızılırız.

TextBox'ın Text özelliğini diğer data kaynaklarına veya bileğmeslekkenlere rabıtlayarak veri bentlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Kullanıcıların muhik tarih ve saat bileğerlerini girmelerini tedariklemek derunin suç kontrolleri ve art bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Bir oluşturucuyu kendiniz tanımladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her sınıfın yıldızlıça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği medlulına gelir.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara ehil olmasını esenlıyoruz. özge bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface C# Object Kullanımı ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page